3η θέση για την Ακαδημία στο Π.Ο.Α. Θεσσαλίας

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας ΠΟΑ 2023 η κατάκτηση της 3ης θέσης, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι 2 πρώτες θέσεις ήταν αδύνατον σχεδόν να κατακτηθούν λόγω των σημαντικών μεταγραφών που έκαναν στη φετινή περίοδο οι δύο πρώτες ομάδες (Σ.Σ. Λάρισας και ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων) και της τεράστιας απόστασης που τις χώριζε από τις άλλες ομάδες στον μ.ό. των ELO των παικτών τους.

Η 3η θέση ήρθε μετά από συγκλονιστικό, σε εξέλιξη, αγώνα σήμερα με την Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων, που επίσης ενισχύθηκε στις φετινές μεταγραφές, ο οποίος έληξε ισόπαλος 5-5.

Παρόλο που η ομάδα μας παρατάχθηκε αναγκαστικά, για διάφορους λόγους, χωρίς 4 από τους θεωρούμενους βασικούς της παίκτες (Λαγάρας, Τζαμτζής, Ρούμπος, Ραφτόπουλος) απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί της αποδίδεται το προσωνύμιο Underrated Team.

Η ομάδα μας παρατάχθηκε με μ.ό. ELO 1142 έναντι του μ.ό. ELO 1338 της αντιπάλου ομάδας και παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 5-2 (τις δύο νίκες έκαναν ο φοβερός Λάζαρος Φωτιάδης στην Κ20, που κερδίζει οποιοδήποτε ELO βλέπει μπροστά του, και ο πρωτοεμφανιζόμενος Λάμπρος Ζαχαρης στην Κ12), εντούτοις στις 3 τελευταίες σκακιέρες, που παιζόταν, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, με τους σκακιστές μας Δημήτρη Σαρσέντο στη 2η γενική σκακιέρα και Νικόλαο Παπαγιάννη στην 4η γενική σκακιέρα να υπερβάλλουν εαυτούς και να κερδίζουν τους πολύ ισχυρότερους σε ELO αντιπάλους τους, και την Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου να κάνει το καθήκον της και να κερδίζει την πάντα επικίνδυνη φέρελπι αντίπαλό της στην Κ20 κοριτσιών.

Να σημειωθεί ότι όλες οι λευκές σκακιέρες μας κέρδισαν, ενώ όλες οι μαύρες σκακιέρες μας έχασαν.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα:

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ 5-5

Χασιώτης Πολυχρόνης (1833 ELO) – Φαράντος Βασίλειος (1408 ELO) 1-0

Αντωνιάδης Νικόλαος (1714 ELO) – Σαρσέντος Δημήτριος (1393 ELO) 0-1

Αθανασόπουλος Νικόλαος (1727 ELO) – Μπέλλος Ιάσων (1284 ELO) 1-0

Κυρίτσης Ιωάννης (1501 ELO) – Παπαγιάννης Νικόλαος (1078 ELO) 0-1

Χριστοδουλοπούλου Αντωνία (1211 ELO) – Κάππα Έλσα (1145 ELO) 1-0

Λέλεντζη Ελευθερία (1253 ELO) – Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα (1262 ELO) 0-1

Σκουμπωτή Γεωργία (1106 ELO) – Σίσκου Γεωργία (1175 ELO) 1-0

Κουτής Παύλος (1691 ELO) – Φωτιάδης Λάζαρος (1512 ELO) 0-1

Βουβαλούδης Πέτρος (1346 ELO) – Σίσκος Βασίλειος (1161 ELO) 1-0

Βουβαλούδης Ιωάννης (0 ELO) – Ζαχαρης Λάμπρος (0 ELO) 0-1

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Αχιλλέας Παπαπαναγιωτου.

Ο αγώνας διεξήχθη στον πολύ ωραίο χώρο της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων, την οποία ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία της.

Στην άλλη αναμέτρηση της αγωνιστικής, που ήταν η τελευταία του Πρωταθλήματος, ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας νίκησε εκτός έδρας τη Σκακιστική Ένωση Βόλου με 3,5 – 6,5.

Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων είχε bye.

Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας, ο οποίος αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά Πρωταθλητής Θεσσαλίας και πήρε την πρόκριση για την Α’ Εθνική.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου.

Τέταρτη η Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων και πέμπτη η άλλοτε κραταιά Σκακιστική Ένωση Βόλου.

Πρώτοι όλων σε πόντους στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας ένας σκακιστής μας και μία σκακίστριά μας.

Ο Λάζαρος Φωτιάδης στο ανδρικό φύλλο με 4 πόντους (4 νίκες) σε 4 αγώνες και η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου στο γυναικείο φύλλο με 3,5 πόντους (3 νίκες, 1 ισοπαλία) σε 4 αγώνες

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες του συλλόγου μας, που αγωνίστηκαν στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Π.Ο.Α. Θεσσαλίας 2023 και έφεραν την ομάδα μας στην 3η θέση.

Η ομάδα μας, η οποία ήταν η πιο νεανική σε μ. ο. ηλικίας από όλες τις ομάδες, που συμμετείχαν, χρησιμοποίησε συνολικά 21, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, σκακιστές και σκακίστριες.

Οι σκακιστές και οι σκακίστριες του συλλόγου μας, που χρησιμοποιήθηκαν, τα στατιστικά τους και τα αποτελέσματα με τους αντιπάλους τους στο:

http://chess-results.com/tnr713281.aspx?lan=1&art=20&snr=1

Τελική βαθμολογία, αποτελέσματα και στατιστικά του Πρωταθλήματος:

http://chess-results.com/tnr713281.aspx?lan=1


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *