2o Διαδικτυακό Τουρνουά Blitz

Περιμέναμε και περίμενα σημαντική ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτότυπη ιδέα αλλά 53 άτομα συμμετοχή στο πρώτο μόλις διαδικτυακό τουρνουά και υψηλός ανταγωνισμός με παίκτες όπως ο @vaggo2004 (Βαγγέλης Πατρελάκης) – συγχαρητήρια για την πρωτιά! – ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας. Συγχαρητήρια και στους @dizisia και @LakisGatakis για την 2η και 3η θέση αντίστοιχα!

Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έκανα προσωπικά τις εξής παρατηρήσεις:

 1. Δυστυχώς υπήρξε παίκτης ο οποίος απροκάλυπτα έπαιζε σαν το Magnus Carlsen . Όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος δεν μπορεί παρά να αντιληφθεί, με μεγάλη λύπη, πως υπήρξε εξωτερική υποβοήθηση (αν ήταν stockfish ή houdini δεν ξέρω). Οποιοσδήποτε μέτριος παίκτης, γνωρίζει πως είναι απίθανο ένας παίκτης να κερδίζει διαρκώς – με σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι έναν αντίπαλο με σχεδόν 1000 μονάδες διαφορά αλλά και άλλους με 500 μονάδες διαφορά. Κάτι τέτοιο είναι στατιστικά και λογικά αδύνατο. Επειδή η οποιαδήποτε υπόνοια κλοπής μπορεί να “μολύνει” ένα ολόκληρο τουρνουά και ο καθένας να υποπτεύεται τον αντίπαλό του, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυστηρά μέτρα anti-cheating. Η εφεξής δομή του τουρνουά εξηγείται παρακάτω. Κλείνοντας αυτό το δύσκολο θέμα, θα περιμένουμε την απάντηση του lichess ως προς την καταγγελία για κλοπή και θα πράξουμε αναλόγως.
 2.  Επειδή μελλοντικός στόχος είναι να συμμετέχουν στα τουρνουά και μικροί σκακιστές/σκακίστριες, ας πούμε από δέκα χρονών, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία βωμολοχία στο chat. Αντ’αυτού το humor είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά μπορεί να καταγγέλλεται στο account μας @voloschessacademy.

Στα ευχάριστα τώρα λοιπόν:

Προκήρυξη “2o Διαδικτυακό Τουρνουά Blitz” Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

Την Πέμπτη 18/07 και ώρα 9μ.μ. με ώρα λήξης 11μ.μ. θα ξεκινήσει το “2o Διαδικτυακό Τουρνουά Blitz” με τις εξής αλλαγές:

 • Ο χρόνος θα είναι 5+0 ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις στις παρτίδες με καθορισμένο το αποτέλεσμα (π.χ. K+R vs K+R και ο παίκτης συνεχίζει να παίζει)
 • Στο τουρνουά θα συμμετέχουν εφεξής μόνο μέλη της ομάδας μας στο lichess. Για να εγγραφείτε στην ομάδα, επιλέξτε στο μενού του lichess – Κοινότητα -> Ομάδες -> Όλες οι ομάδες και γράψτε “Ακαδημία Σκακιστών Βόλου”. Στο σχετικό κείμενο του αιτήματος δηλώστε υπεύθυνα το ονοματεπώνυμό σας για την διασφάλιση των κανόνων του τουρνουά που αναφέρθηκαν παραπάνω (το όνομα σας δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί ) παρά μόνο θα αποθηκευτεί από εμάς.
 • Το link του τουρνουά εδώ

Για την Ακαδημία

Λαγάρας Στέλιος


Posted

in

by

Comments

4 responses to “2o Διαδικτυακό Τουρνουά Blitz”

 1. vchessacademy Avatar
  vchessacademy

  Update: O χρήστης ο οποίος υποπτευόμασταν αποκλείστηκε από το lichess ως “παίκτης ο οποίος χρησιμοποιεί υποβοήθηση υπολογιστή”, όπως ήταν αναμενόμενο και δεν θα του επιτραπεί μελλοντικά να συμμετάσχει στα τουρνουά μας. Καθώς ο παίκτης είναι ανήλικος, μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν οι γονείς του για το πως φτάνει το παιδί σε αυτό το σημείο ώστε να επιδιώκει την νίκη με κάθε μέσο.

 2. Paschalis Avatar
  Paschalis

  Εντάξει σωστά όλα αυτά συμφωνώ και γώ δε ξέρω ποιο είναι το παιδί που έκανε αυτό το λάθος,αλλά ας μην εξαντλήσουμε και την αυστηρότητα όλη για ένα νέο παιδί.Εγώ θα πρότεινα εφόσων υπάρχει κατανόηση από την άλλη μεριά του λάθους να του δωθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε μελλοντικό τουρνουά.

 3. vchessacademy Avatar
  vchessacademy

  @Paschalis, θα περιμένουμε μια ειλικρινή και έντιμη παραδοχή του λάθους του με μια στοιχειώδη συγνώμη προς εμάς, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Άποψή μου είναι, πως η εμπιστοσύνη αποτελεί νούμερο ένα αξία σε ότι έχει να κάνει με συλλογικότητες. Χωρίς αυτήν, το μόνο που επιβιώνει είναι ο καιροσκοπισμός και ο εγωισμός. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση μας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε και εμείς ένα στίγμα των κανόνων και κυρίως της ηθικής που πρέπει να υπάρχει στο χώρο μας.
  Λαγάρας Στέλιος

 4. Paschalis Avatar
  Paschalis

  Ξαναλέω πως συμφωνώ σε όλα… με τη μόνη διαφορά πως μιλάμε για παιδί και πρέπει να είμαστε πιο επιεικής μαζί του.
  Λύση σε τέτοιες συμπεριφορές είναι η τιμωρία, ο αποκλεισμός,ο παραδειγματισμός(κυρίως) αλλά παράλληλα κ η παροχή της δύνατότητας για ειλικρινή μεταμέλεια(εφόσων υπάρχει απο την απέναντι πλευρά).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *